Blue Flower

Szeptember elsején újra megszólalt az első csengő. 223 tanulóval kezdtük meg az iskolai tanévet. 28 kis elsős diák már izgatottan várta, hogy iskolapadba ülhessen.

Az angol nyelv oktatása heti 2-3 órában zajlik alsó tagozaton. A művészeti oktatás heti egy alkalommal működik.  Mindennapos testneveléssel fejlesztjük a gyerekek állóképességét, növeljük erőnlétüket, erősítjük szervezetüket kölyökatlétikával színesítve minden évfolyamon. Úszásoktatás ebben a tanévben  a 4. és a 6. évfolyamon valósul meg 18-18 órában a tanítási év során.

Szeptember 19-én Nyíregyházán egy fantasztikus napot töltött el a 7.a osztály 10 tanulója „Sport legyen a tiéd!” című program keretében.

Szeptember 23-án sportnapot tartottunk verébavatóval egybekötve, ahol már az elsős tanulók is megmérettethették magukat a különböző akadálypályákon. Az Önkormányzat szervezésében, az Európai Mobilitási Hét alkalmából megismerhettünk és kipróbálhattunk különböző sportokat, pl.kangoo, mediball, lézer lövészet. Ezúton szeretnénk megköszönni ezt a lehetőséget, mellyel igazán színesebbé és élvezetesebbé vált aznapi programunk.

A hónap 3. hetében tartottuk az idei tanév első szülői értekezleteit, ahol tájékoztattuk a szülőket az éves programjainkról, feladatainkról.

A nyolcadikos diákjaink készülnek a továbbtanulásra, ellátogatnak a középiskolák által meghirdetett nyílt tanítási napokra.

Ennek a tanévnek is a legfontosabb célkitűzése a minél jobb tanulmányi eredmény elérése.

 

Szeptemberben tanulmányi kiránduláson vettek részt a 6.a osztályos tanulók, akik Egerbe látogattak el.

Október 6-án megemlékezést tartottunk az Aradi vértanúkról az 5.a osztályos tanulók közreműködésével.

Október 10-én tartottuk az őszi ízek vásárát, melyen nagyon sok finom süteményt kóstolhattunk meg. Köszönetet mondunk minden kedves szülőnek, akik munkájukkal segítették, hogy ez a kiállítás megvalósulhasson.

Október 2. és 3. hetében: ’56-os emlékhetet tartottunk az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. Minden évfolyam részt vett, a tanulók különböző feladatokat teljesítettek. Pl.: Így éltük meg ’56-ot – visszaemlékezések gyűjtése, ’56 gyermekszemmel, rajzverseny, tabló készítése az 1956-os ausztráliai Melbourne-ben és svédországi Stockholmban  megrendezett nyári olimpiáról, lyukas zászló készítése, sportvetélkedő, 1956 méter futás,1956-os foci és kézilabda mérkőzés, „Ki tud többet ’56-ról ? „ elméleti vetélkedő.

Október 15-én Budapestre utaztak a 3.,4.,5.,6.,7.,8.évfolyamos tanulók.

Projekt nap keretében kihasználtuk a kedvezményes utazási lehetőséget és ellátogattunk a Magyar Természettudományi Múzeumba, valamint nagy sétát tettünk és megpihentünk a Margitszigeten. Mindenki nagyon jól érezte magát.

 

Október 21-én ünnepséget rendeztünk iskolánkban az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékére. Színvonalas műsort láthattunk a 7.a osztályos tanulók előadásában, akiket Lipcsey Attiláné tanárnő készített fel.

 

 A programokról készült képek a galériában tekinthetők meg.

 

Mi várható:

Házi versenyek és egyéb versenyek folyamatosan novemberben és decemberben.

November végén tartjuk a nyílt tanítási napokat.

December 2-án látogat el hozzánk a Mikulás.

December 21-én lesz a karácsonyi ünnepségünk, ezt követően kezdődik a téli szünet.